Irány az országos! - D6 leány kosárlabda

D6 leány kosárlabdásaink bejutottak a Diákolimpia országos döntőjébe. A csapat tagjai: Földi Boglárka (12.s), Vukicevic Mila (12.s), Borbély Blanka (12.s), Balajthi Boglárka (11.s), Barabás Zsófia (10.s), Kádas Boglárka (9.s), Orbán Zsófia Mária (9.s), Ocsenás Móna Petra (8.s), Váraljai Viola (8.s), Papp-Durbák Dorottya (8.s). Felkészítő tanáruk, Vukicevic Milen edző úr beszámolója és értékelése a megyei bajnokságról és az országos elődöntőről:

 

D6 Leány Kosárlabda

Sikeres kosárlabda csapatunk ebben az évben ismét elindult a Diákolimpia leány 6. korcsoportjában (2004-2008 születésűek). A megyei bajnokságban kezdtünk, ahol minden mérkőzésen felülkerekedtünk és első helyen végeztünk a saját csoportunkban, úgy hogy mind a 3 mérkőzést megnyertük. A lányok nagyon motiváltan játszottak és méltó ellenfelek tudtak lenni, ami számomra is egy pozitív visszajelzés. 

Eredmények (Megyei Bajnokság):  
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium - Lévay József Református Gimnázium   91 : 15
Herman Ottó Gimnázium - Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium   26 : 66  
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium – Diósgyőri Gimnázium „B” 77 : 49

A megyei döntőben, amely a Diósgyőri Gimnáziumban került megrendezésre (2022.11.11.), a 2. helyezett ellen játszottunk először. Az elődöntő mérkőzésen jól játszottunk és magabiztosan nyertünk. A megyei döntőben a Diósgyőri Gimnáziummal kerültünk össze. A döntő mérkőzés nagy küzdelmet hozott, ahol minden tőlünk telhetőt megtettünk a győzelem érdekében, de a végén alul maradtuk egy jó csapattal szemben. Az elért eredmény alapján kiharcoltuk az országos elődöntőn való részvételt.

Eredmények (Megyei Döntő - Miskolc; Diósgyőri Gimnázium): 
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium - Eötvös József Gimnázium (Tiszaújváros)   76 : 36  (elődöntő)
Diósgyőri Gimnázium  - Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium  52 : 43 (döntő)

Az országos elődöntő Nyíregyházan került megrendezésre (2022.12.13.) és 3 csapat küzdött az első helyért, ugyanis csak egy csapat juthatott az országos döntőbe. Az elődöntőben a nyíregyházi csapat ellen játszottunk. Ezen a mérkőzésen magabiztos és fegyelmezett játékkal fölényesen nyertünk. 
A döntőben a szolnoki csapattal találkoztunk, ahol egy céltudatos és összeszedett játék alapján könnyen megnyertük az összecsapást és ezzel kivívtuk az országos döntőben való részvételt (legjobb 8 iskola Magyarországon).

Az országos döntő január 27-29. között kerül megrendezésre Miskolcon.

Nagyon örülök, hogy a tapasztalt játékosok mellett, fiatal játékosaink is lelkesen játszottak és helyt álltak minden mérkőzésen. Remélem, hogy ezt a lelkesedést nem fogják elveszíteni a jövőben sem ... Iskolánkat büszkén képviseljük majd és mindent megteszünk azért, hogy a legjobbak között is helyt tudjunk állni. 

Eredmények (Országos Elődöntő - Nyíregyháza): 
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium - Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium     80 : 52   (elődöntő)
Széchenyi István Gimnázium (Szolnok) - Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium  18 : 58 (döntő)

A csapat tagjai:  Földi Boglárka (12. s), Vukicevic Mila (12. s), Borbély Blanka (12. s), Balajthi Boglárka (11. s), Barabás Zsófia (10. s), Kádas Boglárka (9. s), Orbán Zsófia Mária (9. s), Ocsenás Móna Petra (8. s), Váraljai Viola (8. s), Papp - Durbák Dorottya (8. s). Felkészítő: Vukicevic Milen