Ötödikes úszóbajnokunk - Bánhegyi Brigitta

Bánhegyi Brigitta 5. s osztályos tanulónk novemberben számos dobogós helyet szerzett váltó úszásban. A november 24-25-i Testvérvárosok Kupa Nemzetközi Úszóverseny XXXI. Bitskey Zoltán Emlékversenyéről 4*50 m leány vegyesváltó Ezüst éremmel és 4*50 m leány gyorsváltó Bronz éremmel tért haza.
A november 10-i BAZ megyei bajnokságon 100 méteres pillangóúszásban megyebajnok, 400 méteres...

vegyesváltóban ezüstérmes, 200 méter gyorson bronzérmes lett.
Brigitta a többi úszóhoz képest elég későn, 7 évesen kezdett úszni tanulni, amikor elsős lett a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskolában. A szülei igazából a tanító néni, Varga Péterné Gyöngyike néni kedvéért választották ezt az osztályt. Az uszodában Fridrich László tanár úr, úszás oktató kezdte bevezetni az úszásba. Jelenleg az MVSI-ben Sajgó László és Tóth Gábor Mátyás edző urak foglalkoznak vele.
Brigi édesanyja elmondta, hogy Brigi eleinte félénk volt a vízben, és ő nem is nagyon bízott benne, hogy megszereti majd az úszást. A család nagyon hálás Fridrich László tanár úrnak, aki „meglátott valamit Brigittában,” és a keze alatt kivirágozhatott a tehetsége.
„A Jezsuba kimondottan a szemlélet miatt írattuk be a gyermekünket. Több iskolát is megnéztünk, és az itteni gyermekcentrikus, vallásos nevelés nagyon vonzó volt a számunkra.”
Brigi hetente kilencszer megy edzésre, háromszor hajnali 5:40-kor kezdi, a többi edzése délután pedig 15:30-tól este 6-ig tart. A 11 éves lány fél 5-kor kel, és este fél 9-kor megy aludni, a közbeeső órákat pedig nagy fegyelmezettséggel osztja be, hogy mindenre maradjon elég ideje, kitűnő tanuló. A hétvégék gyakran a versenyekről szólnak, a Karácsony előtti héten 5 napra Győrbe megy majd, szintén versenyre. Nemrég Brigi kishúga, a 6 éves Boglárka is elkezdett úszni. „A családunk életét nagymértékben meghatározza a kislányaink sportolása. Gyakorlatilag ennek élünk.”

Last modified on Friday, 07 December 2018 14:32