• Pedagógia
  • Tehetséggondozás
  • Verseny beszámolók

Csikász Panni iskolánk 9.s osztályos tanulója országos bajnoki aranyéremmel tért haza a Nyári Biatlon Országos Bajnokságról. A verseny szeptember 24-25-i hétvégén zajlott Galyatetőn, melyen Panni serdülő korcsoportban állt rajthoz. Szombaton a sprint versenyszámban 2 km futás közben kétszer kellett a lőtéren lőni öt bukócélra, és hiba esetén büntető kört futni. Vasárnap az egyéni számban már 2,5 km várt a versenyzőkre, és lőhiba esetén 30 mp büntetés járt. Mindkét nap a leggyorsabb futással és a 20 darab lövészetből mindössze egyetlen hibával sikerült magyar bajnoki címet szereznie, így a duplázás és a címvédés is ismét sikerült, ugyanis Panni a tavalyi évi bajnokságon is aranyérmes volt. Egyesülete a Vasas SC, valamint családja és a JEZSU is nagyon büszke a teljesítményére.

Friday, 30 September 2022 12:57

Dóczi Boldizsár európa bajnoki bronzérme

Dóczi Boldizsár 9.c osztályos tanulónk karate sportágban európa bajnoki bronzérmet szerzett a 37. Szolnok Kupa - I. Shihan Furkó Kálmán Emlékversenyen, melyet 2022.09.10-én rendeztek meg Szolnokon. Dóczi Boldizsár küzdelemben ért el 3. helyezést.

Last modified on Friday, 30 September 2022 13:09
Kántor Benedek 6.a osztályos diákunk  egyéniben világbajnoki címet szerzett az U13-as korosztályban, valamint csapatban, az U15-ös korcsoportban, Tory Katalinnal (Balu SE)  még egy ezüstöt is begyűjtött. Az U15-ös korcsoportba "felnevezve" a korcsoport legifjabbikaként, Herczeg Áron (7.a) világbajnoki bronzéremmel tért haza. Kántor Vince (6.a ) az U13-ban egyéni 5.helyezést ért el. A JEZSU-s sportolók szeptember 22-25. között a Lisszabonban megrendezett laser run (lézerlövészetes futás) világbajnokságon nagyszerűen szerepeltek. Gratulálunk a Miskolci Sportiskola színeit képviselő sportolóknak és edzőiknek! 
Last modified on Friday, 30 September 2022 12:40

Szekeres Ábel 9. s osztályos diákunk, nemzetközi arany- és ezüstérmet szerzett a Brno Cup-on 2022. szeptember 10-én és 11-én, Csehországban.
Ábel a Harsányi Utánpótlás Nevelő SE versenyzője a Serdülő Magyar Judo Válogatott kerettel szeptember 10-11-én utazott ki a nemzetközi megmérettetésre pénteken Brnoba, Csehországba. korosztályánál idősebbek között ezüstöt, saját korosztályában aranyérmet szerzett a rangos versenyen. Edzője beszámolója:

Last modified on Friday, 23 September 2022 13:27

Hajdu Áron 9. s osztályos diákunk egy nemzetközi és három magyar bajnoki arannyal kezdte a szezont, 2022-ben eddig összesen hat magyar bajnoki címet szerzett. 60 m-es sprintszámban aranyérmet szerzett (7.27 másodperces egyéni csúccsal) a Brnóban 17. alkalommal, 15 ország 1800 indulója részvételével megrendezett (az IAAF által elismert E.K.A.G. European Kids Athletics Games) nemzetközi versenyen (80 korosztályos indulóból). A versenyen történetében...

Last modified on Monday, 19 September 2022 11:04
Wednesday, 14 September 2022 10:07

Csikász Panni nemzetközi biatlon sikere

Szeptember 10-11-i hétvégén zajlott a szlovákiai Vyhne-n a Szlovák Nemzeti Nyári Biatlon Bajnokság, melyre a térségből a szlovák versenyzőkön kívül magyar, cseh és román nemzetiségű sportolók érkeztek. Népes mezőny kerekedett ezekből a nemzetekből, ahol iskolánk 9/s. tanulója, Csikász Panni mindkét napon kiegyensúlyozott versenyzéssel az negyedik helyet szerezte meg éppenhogy csak lemaradva a dobogóról a több, mint 30 fős, korosztályos mezőnyben. Szombaton a sprint számban a lőhibákért büntetőkör, vasárnap pedig büntetőidő járt. A nyári biatlonban a futótávokat egy fekvő és egy álló lövészet egészíti ki 2x5 bukócélra.

Tuesday, 30 August 2022 13:35

Kosárlabda siker Szlovéniában

Ezüstérmet szerzett a magyar leány kosárlabda válogatott az U14 Slovenia Ball nemzetközi kosárlabda tornán. (Képgaléria ITT) Ocsenas Mona 8.S osztályos diákunk az U14-es magyar kosárlabda válogatott tagja lett a magyar válogatott legjobb gólpassz adója. Gratulálunk! A  Slovenia Ball már 16 esztendeje ennek a korosztálynak a legnagyobb megmérettetése. A tornát 2022. augusztus 17-21. között rendezték meg a szlovéniai Slovenj Gradec-ben.

Last modified on Tuesday, 30 August 2022 15:04

A JEZSU cserkészekből és sportolókból álló csapata 6. helyezét ért el az I. Füzéri Hadtörténeti és Honvédelmi napon. A bátor fiúk és lányok nem rettentek vissza semmitől: akadályfutás, (gyűrű, lajhármászás, majomlétra, öreghalász, palánkok, egyensúlyozó gerenda, farönk), lézeres lövészet, villám tájékozódás, íjászat, járőrverseny, tankfelismerés versenyszámokban, vagyis a kifejezetten hadi jellegű feladatokban is jeleskedtek. (Fotóalbum ITT). Csapattagok: Várallyay Vivien (10.a), Kruzsely Ádám, Rácz Balázs, Tóth Benedek, Kaáli Zétény, Horváth Kincső, Szeremley Koppány (9.b), Horváth Lili, Győr Emma (9.s). Várallyay Vivien beszámolója:

Last modified on Friday, 24 June 2022 13:47

Lalik Petra 9c osztályos diákunk 2022. június 11-12-én Szekszárdon U18 atlétikai országos bajnokságon vett részt, ahol első nap 400 méteres síkfutásban országos bajnok lett, másnap pedig 400 méter gáton 3. helyezést ért el. Edzője Majkut Gergely.
A DVTK versenyzője 2017óta atletizál, előtte 4 évig szinkronkorcsolyázott. Sportos és támogató családból származik: “A szüleim mindig úgy alakítjàk elfoglaltságaikat, hogy..

Mindszenti Ákos megnyerte a Mountain Bike Diákolimpia országos döntőjét. A 11.S osztályos diák nemzetközi versenyekre is készül. Beszámolójából kiderül, hogy a sok edzés és a technika módszeres gyakorlása nemcsak érmeket, de önismeretet és magabiztosságot is eredményez: „2022 június 4.-én a Tamásiban megrendezett MTB Diákolimpia Országos döntőn vettem részt, ahol az U19A kategóriát és az ehhez tartozó futamot is megnyertem. Előző nap a Mátrában versenyeztem így ...

Page 1 of 49