• Pedagógia
  • Tehetséggondozás
  • Iskolai rangsor

49. hely az összesített HVG rangsorban (2017/18)

Iskolánk 2017-ben 49. helyezést ért el a magyarországi gimnáziumok összesített rangsorában. A HVG rangsort az előző tanév (jelen estben a 2015/16-os) országos kompetencia mérés matematikai és szövegértési eredményei, a négy kötelező érettségi tantárgy (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv) érettségi átlageredményei, és a felvételi vizsgák átlagpontszámai alapján állítják össze. Az egyházi iskolák között a 7. helyet érte el iskolánk. Gratulálunk mindenkinek, aki ebben a stabil sikerben közreműködött! Köszönet iskolánk minden dolgozójának és diákjainknak.

33. hely az összesített HVG rangsorban (2016/17)

Iskolánk 2016-ban 33. helyezést ért el a magyarországi gimnáziumok összesített rangsorában. A HVG rangsort az előző tanév (jelen estben a 2014/15-ös) országos kompetencia mérés matematikai és szövegértési eredményei, a négy kötelező érettségi tantárgy (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv) érettségi átlageredményei, és a felvételi vizsgák átlagpontszámai alapján állítják össze. Az egyházi iskolák között a 4. helyet érte el iskolánk. Gratulálunk mindenkinek, aki ebben a stabil sikerben közreműködött! Köszönet iskolánk minden dolgozójának és diákjainknak.

38. hely az összesített HVG rangsorban (2015/16)

Iskolánk 2016-ban 38. helyezést ért el a magyarországi gimnáziumok összesített rangsorában. A HVG rangsort az előző tanév (jelen estben a 2013/14-es) országos kompetencia mérés matematikai és szövegértési eredményei, a négy kötelező érettségi tantárgy (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv) érettségi átlageredményei, és a felvételi vizsgák átlagpontszámai alapján állítják össze. Az egyházi iskolák között az 5. helyet érte el iskolánk. Gratulálunk mindenkinek, aki ebben a stabil sikerben közreműködött! Köszönet iskolánk minden dolgozójának és diákjainknak.

65. hely az összesített HVG rangsorban (2014/15)

Iskolánk 2015-ben 65. helyezést ért el a magyarországi gimnáziumok összesített rangsorában. A HVG rangsort az előző tanév (jelen estben a 2012/13-as) országos kompetencia mérés matematikai és szövegértési eredményei, a négy kötelező érettségi tantárgy (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv) érettségi átlageredményei, és a felvételi vizsgák átlagpontszámai alapján állítják össze. Az egyházi iskolák között a 8. helyet érte el iskolánk. Gratulálunk mindenkinek, aki ebben közreműködött! Köszönet iskolánk minden dolgozójának és diákjainknak.

52. hely az összesített HVG rangsorban (2013/14)

Iskolánk 2014-ben 52. helyezést ért el a magyarországi gimnáziumok összesített rangsorában. A HVG rangsort az előző tanév (jelen estben a 2011/12-es) országos kompetencia mérés matematikai és szövegértési eredményei, a négy kötelező érettségi tantárgy (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv) érettségi átlageredményei, és a felvételi vizsgák átlagpontszámai alapján állítják össze. Az egyházi iskolák között a 6. helyet érte el iskolánk. Gratulálunk mindenkinek, aki ebben közreműködött! Köszönet iskolánk minden dolgozójának és diákjainknak.

45. helyezés a HVG középiskolai rangsorban (2018/19)

Iskolánk az összesített 45. helyezést, az egyházi gimnáziumok között a 6. helyet érte el a HVG rangsorban. A régió 2. legeredményesebb iskolája. Az országos rangsorban a történelem érettségi eredmény szerint a 10. a rangsorban. Köszönet és hála a pedagógusainknak, munkatársainknak, a szülőknek, diákjainknak a nagyszerű közös munkáért! Iskolánk rangsorbeli helyzéseit és az előző éveket bemutató TÁBLÁZAT ITT megtekinthető. A táblázatból jól látható a rangsor módszertana is, illetve annak változásai.
Szívből gratulálunk a helyezett miskolci középiskoláknak, pedagógusaiknak, munkatársaiknak, a szülőknek és a diákoknak: Herman Ottó Gimnázium - az országban a 12. helyezett, a vidéki intézmények között a 3., a Dunán innen a legeredményesebb. Földes Ferenc Gimnázium - 59.,  Avasi Gimnázium - 94.

 

Iskolánk 40. helyen a HVG országos "Középiskola 2020" rangsorában

Iskolánk az összesített 40. helyezést, az egyházi gimnáziumok között a 6. helyet érte el a HVG rangsorban. A régió 2. legeredményesebb iskolája. Az országos rangsorban a történelem érettségi eredmény szerint a 6., magyarból a 8 legeredményesebb az országban.
Köszönet és hála a pedagógusainknak, munkatársainknak, a szülőknek, diákjainknak a nagyszerű közös munkáért! Iskolánk rangsorbeli helyzéseit és az előző éveket bemutató TÁBLÁZAT ITT megtekinthető. A táblázatból jól látható a rangsor módszertana. 

A JEZSU helyezése a HVG 2023-as középiskolai rangsorában

Három miskolci gimnázium, (Herman, JEZSU, Földes) került be a HVG legjobb 100-a közé. A nagy listában a JEZSU az 59. helyen, az egyházi iskolák rangsorában a 10. helyen áll. A besorolást hét tényező, köztük a kompetencia mérések eredményei, az érettségik átlaga, valamint a felsőoktatási felvételik pontszámának átlaga alapján állítják fel. Fontos kiemelni, hogy sok más szempontot lehetetlen számszerűsíteni; pl. a hozzáadott pedagógiai értéket, ami az eredményességben felhajtóerőt képez, de az intézmény lelkisége és a belőle fakadó törődés, a nevelés stílusa, a közösségi és tanulási kultúra, bár nem lehet "kiszámolni", jelentősen alakítja ...