• Pedagógia
  • Tehetséggondozás
  • Iskolai rangsor
  • A JEZSU helyezése a HVG 2023-as középiskolai rangsorában

Három miskolci gimnázium, (Herman, JEZSU, Földes) került be a HVG legjobb 100-a közé. A nagy listában a JEZSU az 59. helyen, az egyházi iskolák rangsorában a 10. helyen áll. A besorolást hét tényező, köztük a kompetencia mérések eredményei, az érettségik átlaga, valamint a felsőoktatási felvételik pontszámának átlaga alapján állítják fel. Fontos kiemelni, hogy sok más szempontot lehetetlen számszerűsíteni; pl. a hozzáadott pedagógiai értéket, ami az eredményességben felhajtóerőt képez, de az intézmény lelkisége és a belőle fakadó törődés, a nevelés stílusa, a közösségi és tanulási kultúra, bár nem lehet "kiszámolni", jelentősen alakítja ...

a pedagógusok és a diákok motivációját, az elmélyült tanulásra és emberi kiválóságra törekvést. A HVG felhívja a figyelmet, hogy az idei rangsor közvetlenül a két évvel ezelőttivel (2021-es) vethető össze, ugyanis tavaly ideiglenesen két új értékelési tényezőt iktattak be.

 A JEZSU a 70. helyről (2021.) az 59. helyre lépett előre.

Gratulálunk a JEZSU közösségének, hiszen ez az eredmény diákjaink, a családjaik és a pedagógusok közös munkájának gyümölcse! 

További eredményes tanulást, tanítást és vizsgázást kívánunk!

Last modified on Wednesday, 26 October 2022 08:43