• Pedagógia
  • Tehetséggondozás
  • Tehetségeink
  • Kis fekete ruha és társai az országos tárgytervező versenyen

Kis fekete ruha és társai az országos tárgytervező versenyen

Legény Júlia és Punk Lilla 6. osztályos ruhatervezőink bejutottak az országos iparművészeti verseny döntőjébe.”Gombhoz kabátot” ugyan nem, de táskához ruhát, divathoz divatlapot terveztek a fiatal művészek. Juli a Coco Chanel által híressé tett klasszikus „Kis Fekete Ruha” stílusában tervezte ...

ruháját a hozzá illő boríték táskával. A döntőben egy divattörténeti folyóirat borítótervét készítette el, mely a kis fekete ruci előképeivel foglalkozik. Lilla hímzéssel díszített farmer ruhát és táskát tervezett. A divatlap borítótervén a Farmer világ cím arra utal, hogy a lap a farmer újrahasznosítási lehetőségeihez add ötleteket az olvasóknak.Országos tárgytervező versenyt eddig csak nagygimnazisták számára rendeztek, ez az első alkalom, hogy a „kicsik” is benevezhettek egy ilyen összetett vizuális felkészültséget - tervező, tárgyalkotó és vizuális kommunikációs készséget - igénylő megmérettetésbe.

A „Kiegészítők királynője a táska” című három fordulós verseny 2018. decemberében indult. Az első forduló feladata táska tervezés volt, a következő fordulóban a táskához illő ruhát terveztek a továbbjutók. Végül a badacsonyi döntőben divatlap címlapjának tervezése várt a versenyzőkre. Közel 250 versenyzőből mindössze 50 diák jutott a döntőbe köztük Juli és Lilla. A döntő napjának legizgalmasabb pillanata az utolsó feladat volt, amikor a pályaművek szakmai zsűri előtti védésére került sor, tehát a versenyzők nyilvánosság előtti előadási képessége, verbális meggyőző ereje is a verseny része volt.
Gratulálunk Juli és Lilla kreatív pályaműveihez, kitartó alkotó munkájához!
Büszkék vagyunk a lányokra, hogy bejutottak a döntőbe.

Ezúton is köszönjük a Legény család segítő támogatását!

Vincze Judit
felkészítő tanár

Last modified on Monday, 17 June 2019 09:30