• Pedagógia
  • Tehetséggondozás
  • Tehetségeink
  • Nyárádi Anna – 20% tehetség, 80% munka

Nyárádi Anna – 20% tehetség, 80% munka

A jubileumi Jezsuita gálán az Edelweiss-t énekelte. Egyesek megkérdezték: ez valami playback? Olyan gyönyörű a hangja ugyanis, hogy akik nem ismerték, el sem tudták képzelni, hogy valóban ő énekel. Nyárádi Anna 12. c osztályos diákunk negyedikes kora óta énekel az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti iskolában. Bányay Melinda tanárnő azt nyilatkozta róla, hogy „Nem vagyok benne biztos, hogy lesz még egy ilyen nagyszerű tanítványom!” (A BOON cikke Nyárádi Annáról ITT olvasható). Anna 2015 óta versenyez, hazai és nemzetközi....

versenyeken. Nemcsak szinte valamennyi korcsoportos versenyen lett ő az első, hanem 3 nagydíjat is elnyert, ami azt jelenti, hogy nemcsak korcsoportjában, hanem az egész mezőnyben, felnőtt énekesek között is a legjobb volt. 2019-ben a Bajai Országos Énekversenyen elnyerte a fődíjat, ösztöndíjtámogatást a X. Luciano Pavarotti Emlék Mesterkurzusra, ahol Gulyás Dénes és Király Miklós operaénekesek foglalkoztak a fiatalokkal. „Szuper volt, életem meghatározó élménye volt ez a mesterkurzus!” vallja Anna. Ott pedig megkapta a legnagyobb elismerést, 2020-ban már teljes ösztöndíjjal vehet részt a következő, 2020-as kurzuson. 
Anna pontosan tudja, hogy Isten adta tehetsége, a gyönyörű hangja azért tud ilyen sikereket elérni, mert olyan emberek támogatják, mint édesapja és énektanára és zongorakísérői. „Azt mondják, a siker 20 % tehetség, a többi munka. Ráadásul a maradék 80 % nem csak az én munkám, hanem másoké is, akik segítenek, támogatnak.” „Apukám a legelső rajongóm, lelki támaszom, nem sajnál se időt, se pénzt, versenyekre, külföldre is belföldre is visz autóval. Tanárnőm pedig olyan igazi tündér keresztanyu, ismer, például, ha nem megy az éneklés betegség vagy lelki okok miatt, már az első hangok után észreveszi. Vigyáz a hangomra, csakis életkoromnak megfelelő feladatokat ad, és enged pihenni. Tóth Anikó, az Erkel iskola vezető helyettese és Pataki Gábor szoktak zongorán kísérni, ők képesek akár késő este gyakorolni a kedvemért. Valószínűleg soha nem fogom tudni meghálálni az áldozatkészségüket.”
Anna érettségire készül, közben éneket, olaszt, németet és szolfézst is tanul, igen intenzíven, hogy behozza azokat az éveket, amikor „csak kedvtelésből” tanult énekelni. Nagyon vigyáz a hangjára, szeptembertől májusig sálat visel, vigyázva eszik fagyit – vagyis lassan, sem hideget, sem forrót nem szabad hirtelen lenyelnie, soha nem kiabál. Meg is jegyezték már sokan, hogy nemcsak az énekhangja, a beszédhangja is dallamosan gyönyörű.

Last modified on Tuesday, 07 January 2020 16:39