• Pedagógia
  • Tehetséggondozás
  • Tehetségeink
  • MISKOLC VÁROS IFJÚ BÜSZKESÉGE – VÉCSEI RÉKA AZ ÉV SPORTOLÓJA

MISKOLC VÁROS IFJÚ BÜSZKESÉGE – VÉCSEI RÉKA AZ ÉV SPORTOLÓJA

Vécsei Réka AZ ÉV SPORTOLÓJA díjat vehette át május 11-én a Miskolci Nemzeti Színházban, Miskolc város ünnepén. A minden évben megrendezett ünnepélyes díjátadáson most talán Réka volt a legfiatalabb díjazott. 2017-ben az akkor még csak 14 éves sportoló  szinte berobbant a magyar úszósportba és egy csapásra egész Magyarország és természetesen Miskolc kedvence lett. Rövid video Rékáról ITT! A Minap cikke a díjátadóról ITT.

Réka kétszáznál is több érmet őriz otthon, melyek közül, saját bevallása szerint legkedvesebb számára az első csillogó, kis kék érem, amit egész pici korában kapott egy versenyen. Az egyik, máig talán leghíresebb eredményét 2017-ben, a CXIX. Felnőtt Országos Bajnokságon, Debrecenben érte el, amikor 200 méteren és 100 méteren is aranyérmet szerzett mellúszásban. Különösen felfigyelt rá mindenki, amikor a felnőtt nagypályás országos bajnokságon 200 méteren legyőzte a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát.
Réka a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 100 méter és 200 méteres mellen, és 4-szer 100 méteres vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. Az Ifjúsági Országos Bajnokságon pedig 50 és 200 méter mellen is aranyérmes lett. Pozsonyban, a Visegrádi Négyek Olimpiai Reménységek versenyéről két aranyat, három ezüstöt és két bronzot hozott haza. Sikereinek köszönhetően 2017-ben elnyerte a Kovács Ágnes vándordíjat is.
Gratulálunk tehetséges és szorgalmas diákunknak!

 

Last modified on Sunday, 13 May 2018 17:33