Print this page

Nyolcadikos vízilabda tehetség - Király Patrik

Király Patrik 8. a osztályos diákunk bekerült a magyar utánpótlás vízilabda válogatott szűk keretébe. Patrik Sárospatakról, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából jött át hozzánk nyolcadik osztályban. Tízéves korától Sárospatakon, most az MVLC csapatában vízilabdázik, edzője

Popovics Miklós. „A vízilabdázás tulajdonképpen úszással kezdődött sokáig úsztam, aztán egy ideig semmit sem csináltam, amíg egy napon az régi edzőm becsöngetett hozzánk, és lehívott edzésre. Közel laktunk az uszodához. Egyre gyakrabban jártam le.”
A válogatottság azzal jár, hogy két csapattal is fog edzeni. „A csapatommal országos bajnokságra készülő edzések lesznek, a válogatottal pedig válogatott edzések. A vízilabda miatt tanulásra nincs annyi időm, és kolis is vagyok, van, hogy nem csinálok házit, sajnos. Legutóbbi átlageredményem 4,1 volt, talán ez nem is rossz az ahhoz képest, hogy új vagyok a suliban.”
„Minden este van edzésem, fél 6-tól fél 8 ig. Reggeli edzés is lenne, de akkor heti három nap nem tudnék jelen lenni az órákon. Még nincs eldöntve, hogy oda járjak-e. Szeretnék karrier-szerűen vízilabdázni, viszont tudom, hogy tanulni nagyon kell, szóval ki kell alakítanom, hogy mikor tanulok, mikor sportolok. Célom a profi sport és az edzőség.”
Példaképe a válogatott Nagy Viktor. „Tetszik a sporthoz a hozzáállása, teljesen beleéli magát a meccsbe, vannak poénos, mém szerű mozdulatai, amelyek elhíresülnek. Sajnos személyesen nem ismerem, de élőben már láttam őt játszani. Nagyon jó sportoló, őt választották nemrég világ legjobb kapusának. Ehhez tudni kell, hogy én is kapus vagyok

Last modified on Monday, 28 May 2018 14:03